Kaj lahko počnem?

Slovenska obala je majhna, pa vendar je čudovita. Tisti, ki iščete mir, počitek in naravo, boste to gotovo našli pri nas.

Garsonjera leži na 35m nadmorske višine. Pot do morja je nezahtevna za kolesarje. 2.5 km se peljete po neprometni cesti mimo osnovne šole do trga Sečovelj. Dalje je urejena steza za kolesarje in pešce (Parencana) 3 km. Sprehajalna pot in kolesarska steza je speljana ob solinah kjer je tudi naravni rervat za ptice. Ostane še 1.2 km poti do plaže pri Ribiču, ki pelje ob Jernejevem kanalu. Videli boste privezane Jadernice, čolne. Na začetku (pri Ribiču) je plaža primerna za otroke. dalje je dostop do morja bolj zahteven. Na nasipu ob morju imate veliko prostora za vse vrste aktivnosti. Na prostem so postavljena orodja za vadbo. Na koncu se nahaja Avto kamp Lucija, ki je prehoden za pešce in kolesarje. Sledi marina, kjer si lahko pravtako ogledate jahte… Za otroke je to prava dogodivščina.

Tisti, ki ste navdušeni kolesarji pa lahko nadaljujete v Portotož, pod tunel na Valeti kjer je včasih potekala železniška proga in hitro prispete v Izolo. Od tam pa po obali vse do Kopra. Vrnete se po isti poti in je varna za kolesarje.

Načrt potovanja s kolesom si lahko pogledate na tej povezavi.

Do obale pri Ribiču, imate z vozilom le 12 minut. Parkirni prostor je urejen in je plačljiv. Z vozilom lahko hitro prispete v Lucijo (5,8 km – 10 minut) in opravite nakupe v industrijski coni (Eurospin, Tuš, Lidl) ali Mercator. Portorož je v času sezone dokaj natrpan in se s težavo najde parkirni prostori, ki so vsi plačljivi.

Smo v neposredni bližini hrvaške meje. V času sezone so ob koncu tedna večji zastoji, vendar pri izbiri pravega časa za prehod je tudi to odlična rešitev za obisk Kanegre (13 km – 19 minut), Savudrije (18 km – 24 minut) ali morda Umaga (16 km – 22 minut).

Seveda si lahko pogledate letališče Sečovlje. Zelo pestro je ob koncu tedna. Veliko zasebnikov ima tukaj mala športna letala. Naročite se lahko tudi na panoramski izlet z letalom.

Imamo urejeno pohodno pot, približno 3-4 ure, je malo bolj zahtevna (Sečovlje, Krog, Korte in nazaj v Parecag).

Tisti, ki si želite mir in naravo pa boste še posebno veseli. Do nas vodi enosmerna cesta zato prometa skoraj ni. V našem okolju so dobrodošle tudi živali. Preostora za gibanje je veliko. Imamo prijazne muce in kužke, otroci pa se lahko breskrbno igrajo. Na željo vam lahko priskrbimo žar, da boste imeli piknik. Prav tako vam lahko priskrbimo kolesa za sproščeno kolesarjenje.

V primeru, da niste pri volji za kuhanje, lahko naročite hrano na dom. Vse ustrezne podatke boste prejeli, ko prispete.