Splošni pogoji – Apartma na vasi

Splošni pogoji so sestavni del poslovanja pri oddaji rezervacije na daljavo ali osebno. Prav tako vsebujejo pogoje namestitve, uporabe in spoštovanje hišnega reda.

Glavni del aktivnega leta se storitve izvajajo na račun oddajanja kot fizična oseba, ostali del pa v okviru podjetja Ainvest d.o.o.. Pred sklenitvio pogodbe oz. pred najemom boste jasno seznanjeni. Informacijska tehnologija se uporablja od podjetja Ainvest d.o.o..

REZERVACIJE

Pri rezervaciji osebno ali posredno skleneta naročnik in ponudnik nočitev Apartma na vasi, pravno razmerje glede na sklenjene dogovore. Praviloma dogovor poteka v pisni obliki preko e-pošte, SMS sporočil, izjemoma je lahko tudi ustni dogovor, če je to fizična oseba. Na podlagi dogovora o storitvi se pošlje naročniku ponudbo preko elektronske pošte za plačilo 30% vrednost storitve. Pravne osebe morajo v celoti poravnati storitev pred prihodom. Z nakazilom/plačilom dela ali celotne storitve, se šteje, da je pogodba sklenjena in naročnik sprejme ponudbo v skladu s splošnimi pogoji. Dokler naročnik ne plača ponudbe, rezervacija ni potrjena. V času poletne sezone je praviloma čas za nakazilo dela ali celote dva delovna dni, izven sezone pa 7 dni. Čas za potrditev rezervacije bo jasno označen na ponudbi.

Sprememba rezervacije je možna le po predhodnem dogovoru s ponudnikom.

Preklic rezervacije je brezplačno za čas namenjeno plačilu prvega dela ali celote nakazila. Po prejetem plačilu/akontacije je sklenjena pogodba, ponudnik pa je zavezan glede na termin poskrbeti za nočitev pod vsemi navedenimi pogoji. V primeru odpovedi rezervacije s strani naročnika, si ponudnik pridržuje pravico zadržati vplačani del, glede na čas, pred pričetkom letovanja:
več kot 30 dni pred datumom prihoda – 20%
29 do 15 dni pred datumom prihoda – 40%
14 do 08 dni pred datumom prihoda – 70%
07 do 00 dni pred datumom prihoda – 100%

V primeru višje sile in nepredvidenih okoliščinah ne služimo. Vzamemo si pravico do stroškov ob nezasedenosti, stroškov administracije. Več časa imamo za ponovno zapolnitev stornirane namestitve, višji znesek vam lahko povrnemo. Vsem naročnikom nočitve svetujemo, da svoje počitnice zavarujejo pri zavarovalnici v primeru bolezni, nesreče ali smrti v ožjem družinskem krogu. Hvala za razumevanje.

PLAČILO

Glede na način rezervacije in prejete akontacije, se storitev plača v celoti na dan prihoda oz. pred pričetkom. Možno je tudi mesečno plačevanje po obrokih do prihoda (po predhodnem dogovoru).

STORITEV

Računa se nočitev na dan. Cene so objavljene na strani kjer je obrazec za rezervacijo. Cene so vezane na določen termin. Otroci do 7. leta bivajo brezplačno. Vključena je posteljnina, najmanj dve brisači po osebi. Prav tako so vključeni ostali stroški: elektrika, voda, odvoz smeti, ogrevanje ali hlajenje, uporaba interneta in televizije. Po vašem odhodu se opravi temeljito čiščenje in razkuževanje.

Obvezna so doplačila turistične takse na dan prihoda. Za odrasle je cena sprejeta po občinskem odloku glede na kraj nočitve, otroci do 7. leta so oproščeni plačila, otroci od 7-18 let plačajo 50% osnovne cene.

Dodatno vam nudimo možnost najema žara ali koles in se lahko dogovori naknadno.

REKLAMACIJE

Reklamacije v primeru pomanjkljivih storitev ali storitev neustrezne kvalitete, morajo biti obvezno podane takoj na licu mesta. V primeru, da bi lahko bila reklamacija glede na vsebino rešena na kraju samem, gost pa ni grajal napake na kraju samem, se šteje, da se je gost strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejše pritožbe. Reklamacija mora biti utemeljena. Višina odškodnine je omejena z vplačanim zneskom aranžmaja.

HIŠNI RED

 • Na dan rezervacije lahko najem pričnete od 13:00 ure dalje.
 • Na dan odhoda vam je najemnina namenjena do 10.00 ure.
 • Prenočevanje oseb ali živali, ki niso prijavljene, ni dovoljeno.
 • Od 22:00 do 6:00 ure je sicer čas za počitek. Kljub temu lahko imate zabavo, ki ne izstopa ekstremno iz svojih okvirjev.
 • Prosimo, da ne poškodujete prostorov in ne odnašate nameščene opreme ali inventarja.
 • Nosilec najema odgovarja za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi ali po krivdi tistih, za katere odgovarja in tistih, ki ga obiščejo.
 • V prostoru je prepovedano kajenje! Dim trajno poškoduje pohištvo in ostale stvari v prostoru. Čiščenje pa je zelo oteženo. Hvala za razumevanje.
 • Uporaba grelnih in kuhalnih aparatov je na lastno odgovornost. V prostore ni dovoljeno vnašati drugih naprav, ki imajo večjo obremenitev električnega omrežja. V primeru nejasnosti so navodila, za dodatno nas povprašajte.
 • Nahajamo se v mirnem in varnem naselju pa vendar, za morebiten vlom ali poškodbe na avtomobilu ne odgovarjamo.
 • V primeru kršitev hišnega reda se izvajajo ukrepi prepovedi vstopa, odstranitev iz prostorov in povračilo povzročene škode.
 • Podrobnejše informacije lahko pridobite na samem mestu.
 • Pridržujemo si pravico do sprememb hišnega reda.